De club

Als club willen wij hockeyen en ontmoeten in een veilige en financieel gezonde omgeving. Hieraan geven wij vorm door strategie, structuur en mensen aan elkaar te verbinden.

M.H.C. Almelo is een gezellige familieclub voor iedereen die de hockeysport wil beleven en zich wil ontwikkelen. Wij streven ernaar alle leeftijden en spelniveaus een breed aanbod van spel- en trainingsvormen te bieden.

In 2016 is een beleidsplan vastgesteld met onze visie voor de club, de sport en de financiƫn. Concrete plannen formuleren we jaarlijks in een actieplan.

Een wedstrijd fluiten, training geven, een bardienst draaien, commissiewerk doen of een club besturen, uiteindelijk is het, net als het beoefenen van de sport zelf, mensenwerk. Onze vereniging is een plek waar mensen iets komen halen, zij komen ook iets brengen. Wij doen het samen en wij ontwikkelen ons samen. De verbinding van strategie, structuur en betrokken mensen maakt ons tot een goede vereniging.

De inzet van vrijwilligers maakt het mogelijk de hockeysport aan te bieden voor jong en oud. Gezelligheid en prestatie zijn hierbij in evenwicht met elkaar. Dit toont zich in de financiĆ«le en fysieke bijdragen van de betrokkenen, maar ook binnen onze accommodatie en bij onze activiteiten.

Een ieder kiest vanuit een eigen motivatie voor de hockeysport. De één zoekt ontspanning door inspanning; samen met anderen trainen, spelen en gezelligheid ervaren. De ander zoekt zijn grenzen en verlegt deze en streeft naar het maximaal haalbare in de sport. M.H.C. Almelo erkent deze verschillen en wil in opleiding en begeleiding van teams hieraan inhoud geven. Het komt erop neer dat zo veel mogelijk mensen veilig en sociaal aantrekkelijk op hun eigen niveau kunnen hockeyen.