Tineke Meessen erelid

17-5 Nieuws
Een hockeyclub en voor mijn part de hele hockeysport, staat of valt bij de inzet van vrijwilligers. Dat wij allemaal wedstrijden spelen, in een team zitten, hebben leren hockeyen, dat er scheidsrechters zijn, dat de bar van voorraad en personeel voorzien is, het moet allemaal maar geregeld worden. 

Tineke Meessen is jarenlang zo’n regelaar geweest voor onze club. Vrijwillig, en dat betekent zeker niet vrijblijvend. Een hele generatie hockeysters en hockeyers is met haar opgergroeid.

Tineke heeft zich vele jaren ingezet voor de club, voor het technisch beleid, voor het hockey, om vooruit te komen. 

Het heeft veel te lang geduurd voordat deze club haar inzet heeft besproken en heeft geprobeerd van waardering te voorzien. 

Dat trek ik mij aan. Ik troost mij met de gedachte dat deze club het eerder over de maatschappelijke inzet van Tineke heeft gehad dan onze koning, die haar van een lintje heeft voorzien. 

Op 5 november 2020 heeft de algemene ledenvergadering van de Mixed Hockeyclub Almelo volmondig ingestemd met het toekennen van het erelidmaatschap van de vereniging aan Tineke Meessen, voor haar inzet en zeer gewaardeerde bijdrage aan de vereniging. 

Knap natuurlijk dat we dat geheim hebben kunnen houden, door corona heeft de bekendmaking op zich laten wachten. Ook knap dat manlief Roelof de verrassing de verrassing liet zijn. Hij was al langer op de hoogte en heeft vele afstemmingsmomenten mogen meemaken, die door Covid allemaal in het water vielen. 

Afgelopen zondag, 15 mei, was het zover. Met het overhandigen en nuttigen van een fles bubbels was er een mooi officieel moment.
 
Wij danken Tineke voor wat ze heeft gedaan, voor wat ze heeft betekend. En ik hoop dat velen er inspiratie uit putten en vrijwillige maatschappelijke inzet overwegen.

Met sportieve groet,

Remko Gelmers
Voorzitter 
 
17-5-2022