Landelijke maatregelen per woensdag 14 oktober 22.00 uur

14-10 Nieuws
Hier zijn de hoofdlijnen van de maatregelen met betrekking tot de sport te vinden, zoals die gelden vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur. Deze maatregelen zijn voor de komende 4 weken van toepassing. 

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:
Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor seniorenteams zijn trainingen dus ook niet toegestaan. 

Voor kinderen tot 18 jaar is sporten in teamverband toegestaan. Voor kinderen onder de 18 zijn wedstrijden onderling met teams van de eigen club wel toegestaan. Jeugdteams mogen dus trainen en kunnen naar wens oefenwedstrijden spelen tegen andere teams van onze eigen club. 

Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. De wc's zijn we toegankelijk. 

Maatregelen eind september
De maatregelen zoals eind September genomen blijven van kracht. Dat betekent onder andere dat publiek niet is toegestaan en dat na het sporten iedereen het terrein zo snel mogelijk moet verlaten. 

De basismaatregelen, afstand houden, handen wassen, drukte vermijden, en vooral gezond verstand gebruiken, blijven uiteraard ook van kracht.

Competities
De KNHB wil zodra het weer kan de competities hervatten en treft hiervoor voorbereidingen. De doelstelling is en blijft dat alle niet gespeelde wedstrijdrondes later, bijvoorbeeld eind november of in december, alsnog worden gespeeld. Hiervoor wordt ook de winterperiode ingezet. Uiteraard is een en ander afhankelijk van de datum vanaf wanneer er weer mag worden gespeeld. Zodra er meer duidelijkheid is over de exacte invulling, zal de competitieleiding iedereen hierover informeren.

Met sportieve groet,

Bestuur M.H.C. Almelo
 
14-10-2020