Versoepeling coronamaatregelen per 1 juni

29-5 Nieuws
Op 28 mei heeft het ministerie van VWS bekend gemaakt per 1 juni een versoepeling door te voeren voor de groep 13 tot en met 18 jaar.

Voor deze groep geldt dat zij vanaf 1 juni niet langer de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden tijdens de trainingen. Voor jeugd tot en met 18 jaar gelden per 1 juni daarom de regels zoals die ook gelden bij de groep tot en met 12 jaar.

Het is nog altijd niet toegestaan wedstrijden of interne toernooien te organiseren. Wel kunnen de twee leeftijdscategorieƫn (t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar) nu tegelijkertijd of zelfs door elkaar heen op een veld trainen.

Deze versoepeling biedt ook ruimte meer mensen op een veld toe te staan tijdens trainingen in de leeftijd tot en met 18 jaar. Om het voor iedereen tot en met 18 jaar mogelijk te maken dat er onderling (binnen de vereniging) als onderdeel van de trainingen tegen elkaar gespeeld kan worden of bijvoorbeeld clinics plaats kunnen vinden, past de KNHB per 1 juni de toegestane aantallen per veld aan.

Per 1 juni geldt voor hockeytrainingen op het veld voor jeugd tot en met 18 jaar GEEN beperking in het aantal personen. Deze aanpassing is ook opgenomen in het nieuwe sport specifieke hockeyprotocol.

Let op: personen van 19 jaar en ouder dienen te allen tijde de 1,5 meter afstand in acht te nemen, dus ook tijdens de eigen trainingen én tijdens het begeleiden van de jeugd op de velden! Tijdens trainingen van senioren blijft bovendien een maximaal aantal van 20 personen (inclusief begeleiding) per veld gelden, dat is maximaal 18 spelers.

Alle overige maatregelen (clubhuizen dicht, geen toeschouwers ed.) blijven onveranderd van kracht per 1 juni.
 
29-5-2021