In memoriam Jan Kraak

5-9 Nieuws
Afgelopen maandag, 2 september 2019, is oud voorzitter en erelid van onze vereniging J.C.C. Kraak overleden. Jan Kraak is 79 jaar geworden.

In het seizoen 1978 / 1979 werd Jan voorzitter. In die tijd waren net twee extra grasvelden in gebruik genomen, die lagen op de plek waar nu het crematorium staat. Acht jaar lang was hij voorzitter van de hockeyclub. Hij nam afscheid na de aanleg van het eerste kunstgrasveld (1985), na seizoen 1985/1986. Op de foto spreekt Jan tijdens de receptie van het 60-jarig bestaan van de vereniging, tevens de opening van het eerste kunstgrasveld.

Jan was ambitieus en wilde met de vereniging vooruit. De aanleg van het kunstgrasveld was een praktische oplossing, maar moest de club ook technisch vooruit helpen. In de krant gaf hij aan dat het nog wel tot in de jaren 90 zou kunnen duren voordat Almelo de overgangsklasse bereikt zou hebben. 

Streng en rechtvaardig was hij ook. Een van uw huidige bestuursleden ontving ooit nog eens een schorsing van hem ‘wegens het betreden van het kunstgrasveld met burgerschoeisel’. 

Het is mooi dat Jan zoveel voor de hockeyvereniging betekend heeft. We denken aan zijn inzet en de unieke wijze waarop hij dat deed. 

Sinds 2011 is Jan geen lid meer van de vereniging. Natuurlijk bleef en blijft hij wel erelid. Wij zullen op gepaste wijze aandacht aan het overlijden van Jan besteden en wij wensen familie en vrienden sterkte toe bij dit verlies. 

Bestuur M.H.C. Almelo
 
5-9-2020