Waterveld, parkeren, enz.

3-9 Nieuws
De eerste trainingen en wedstrijden op het nieuwe VDL waterveld zitten erop. Positieve reacties! Over hoe het veld speelt, hoe het eruit ziet, hoe lang het water vast houdt en hoe je nu tussen de twee velden het hockey kunt aanschouwen. Super dat we op tijd op het veld kunnen spelen, maar helemaal af is het allemaal nog niet. 

Maandag 16 september wordt het werk aan en rondom het veld afgerond. Dan gaan uw bouwteam en de aannemer een opleverronde maken, waarin alle restpunten worden besproken. Eind september is er een definitieve oplevering, waarin alle restpunten moeten zijn weggewerkt. 

Kortom, deze en volgende week wordt er niet alleen gehockeyd, maar ook nog keihard gewerkt. Wat betekent dat voor ons?

Parkeren
Als er tussen het nieuwe veld en de parkeerplaats een hek staat, is parkeren op de grote parkeerplaats ook weer mogelijk. De planning is dat dat hek er vrijdag 6 september staat. U ziet het vanzelf. Een deel van de parkeerplaats is nog een opslag voor bouwmateriaal. Dat proberen wij zoveel mogelijk vrij te maken deze week, zodat er plek is in het weekend van 7 en 8 september. Maak bij ruimtegebrek vooral gebruik van de parkeerplaats crematorium, bij voorkeur niet op het pad naar de parkeerplaats toe parkeren. Dat maakt het lastig om bij de club te komen voor ons als hockeyers en toeschouwers, maar ook voor hulpdiensten. 

Veldverlichting
Alle velden zijn nu voorzien van LED verlichting. Ten opzichte van de grotendeels verouderde verlichting van vorig jaar een hele verbetering! Op het semi-waterveld Indian Maharadja (voorheen VDL veld) ontbreken op het voorste deel (bij het clubhuis) nog twee masten. Deze masten worden 16 september geplaatst en aangesloten. Op de andere velden is er wel volop licht, geniet ervan. Labels worden nog op de kastjes geplakt, een handleiding hangt er al naast. Het is LED verlichting, in tegenstelling tot de oude veldverlichting kan deze uit en zo nodig direct weer aan worden gezet. Een misser in de bediening is dus geen ramp (met de oude veldverlichting moest minimaal een kwartier worden gewacht voordat deze weer kon worden ingeschakeld). 

Sproeien
Wij hebben nu twee velden op waterbasis. Het is de bedoeling dat het VDL veld (het nieuwe waterveld) gesproeid wordt voordat je erop speelt. De sproeiers blijken nog niet goed afgesteld en het is wat lastig om de sproeiers aan te zetten. Het is de knop met sleutel links boven. Instellen, afstellen en bedieninstructies volgen, tot die tijd aan de sleutel draaien en op de knop drukken totdat er water uit komt. Het is al duidelijk dat niet tussen iedere training door gesproeid hoeft te worden, voel met je hand op het kunstgras of het nat is voordat je gaat sproeien. 
Het semiwaterveld, Indian Maharadja veld, kan ook zonder sproeien worden bespeeld. Dat zal ook even moeten, de werkzaamheden hebben de sproeicomputer de das om gedaan. Dat wordt op korte termijn gemaakt, doel is dat in het weekend van 7/8 september het weer helemaal naar behoren werkt. Bediening via de rechterdrukknop - 1 keer sproeien. 
Met 5 watertanks moeten wij overigens genoeg gefilterd grondwater hebben voor een mooie dag hockey. 

Gras
Op een aantal plekken ligt nu zand, waar eerst eerst gras lag. Dat gras komt er wel weer, het is ingezaaid.  

Scorebord VDL veld
Bij het nieuwe veld wordt nog een scorebord geplaatst. Geheel en volledig verzorgd door VDL. Voor deze kers op de taart moeten wij nog even geduld hebben. 

Fietsen
Fietsen kunnen komend weekend weer in de fietsenrekken worden geplaatst. Hekjes die ervoor zorgen dat je met de fiets niet het toegangspad op kunt fietsen worden nog geplaatst. Zet je fiets tot die tijd niet tegen het nieuwe hekwerk, maar gewoon in de fietsenstalling. Het hekwerk houdt niet van fietsen en het is zonde als we tegen een nieuw hekwerk fietsen aan kwakken. 

Toegangspoort
Vanaf de grote parkeerplaats is nu een prachtig, breed, nieuw pad richting clubhuis aangelegd. Straks lopen wij vanaf de parkeerplaats door een nieuwe zwarte poort, die recht voor het pad wordt geplaatst. Deze nieuwe poort wordt half oktober geplaatst. 

Wegwijzers
Op onze club hingen bordjes met ge- en verboden. Glas op het terras, roken langs de lijn mag niet, camera toezicht. Komende weken worden weer bordjes opgehangen. Ook al hangen er geen borden, roken de langs de lijn mag niet en glas ook alleen op het terras. Aan het hekwerk worden nog bordjes met veldnaam en nummering geplaatst, doeken aan de achterkant van de velden zullen uiteindelijk de naam van het veld weergeven. 
Het nieuwe waterveld: VDL veld
Het semi-waterveld: Indian Maharadja
Het zandveld: Contict

Wij wensen iedereen veel plezier op en rond de velden. Geniet ervan. Wij gaan er een mooi seizoen van maken!

Bestuur M.H.C. Almelo 
3-9-2019