Van start

4-9 Nieuws
Komend weekend gaat de competitie weer van start. Aan het einde van het vorige seizoen en in de aanloop naar het nieuwe seizoen is er een hoop gebeurd. In een notendop en zeker niet volledig een beetje inzicht in het reilen en zeilen.

Wij zijn overgestapt op een nieuw administratief systeem, Lisa. Het wordt door meer dan 90% van alle hockeyclubs in ons land gebruikt. Leek ons ook wel goed plan. Het overzetten van alle leden en de volledige administratie goed inrichten is een hele klus. Wij gaan proberen er het maximale uit te halen, dan moeten alle nulletjes en eentjes aan de achterkant er eerst goed instaan. Facturering en incasso laat door deze overstap even op zich wachten, maar zal eerdaags in gang worden gezet. Wij gaan natuurlijk de app gebruiken, die is over een paar weken klaar. Tot die tijd gebruiken we vooral de nieuwe website. Alvast mijn dank aan allen die hun bovenmatige inspanning en bijdrage hebben geleverd om dit in hun vrije tijd voor elkaar te boksen. 

Met een aantal leden is wederom een klusdag gehouden, zodat velden en eigenlijk de hele accommodatie er weer puik bij liggen. De maandagochtend ploeg heeft afscheid genomen, daarom is naar andere oplossingen voor het structureel onderhouden van het complex gezocht. Voor nu is het georganiseerd en wij werken nog aan definitievere oplossingen. Van het legen van de prullenbakken, het opruimen rond de velden, tot het onderhouden van de velden zelf. 

De volgende klusdag is alweer gepland, zaterdag 20 oktober. Staat ook in de agenda op de site, die door de activiteiten commissie tot een jaarkalender is omgetoverd: verrassende evenementen staan erop en dat voor het hele jaar. Zet de evenementen die je aanspreken vast in je eigen agenda. Zelf nog een goed idee voor een leuk event of zin om mee te helpen? Leg dan contact met de activiteiten commissie, check de site voor de leden van deze commissie. Inzet en input is zeer welkom! 

Hard gewerkt wordt ook aan de geluidsinstallatie in het clubhuis. De vorige installatie heeft al half de geest gegeven dus hoog tijd voor iets nieuws. Hopelijk zit het er kant en klaar in bij de start van het nieuwe seizoen. 

De entree zal ook worden aangepakt. Hopelijk voor de seizoensstart, anders kort erna. Het slalomhek dat fietsers tegen houdt wordt dichter bij de toegangspoort gezet. Daarmee creëren we extra ruimte voor fietsen. De tegels van het looppad worden opnieuw gelegd, zodat we bij regen niet meer door plassen hoeven te waden. 

De oefendoelen aan de zijkanten van het Contict veld zijn op, daar komen nieuwe exemplaren voor in de plaats. De doelen worden wat gereshuffled en van de bestaande doelen worden netten vervangen of opgeknapt. 

Roken langs de lijn doen we vanaf komend seizoen niet meer. Dat hebben we met alle clubs in Twente zo afgesproken. En met een paar clubs net buiten Twente. Borden om dat duidelijk te maken zijn onderweg en worden zo snel mogelijk aan het hek geschroefd (wij ontvingen de verkeerde borden, met het heen en weer sturen en dergelijke ging wat kostbare tijd verloren). Helemaal rookvrij zijn we dus niet en we worden bij aankomst op de club daarom ook niet door een haag van rokers onthaald bij de ingang. 

De teamindelingen zijn wel compleet, de eerste wedstrijden zijn ingepland. De scheidsrechters zijn opgesteld, het trainingsschema is inmiddels bij versie 10. Drukke tijden voor de technische commissie. Ongetwijfeld loopt niet alles binnen de club op rolletjes of precies zoals iedereen het wil. De een stoort zich daar aan en heeft er last van, de ander zet de schouders eronder en maakt het verenigingsleven tot een lust. Ik nodig u van harte uit zich bij de laatste categorie te scharen. Hockeyen en ontmoeten, in een veilige omgeving met gezonde financiën, dat is wat we willen. Laten we er een gastvrije club en een mooi seizoen van maken. 

Met sportieve groet,

Remko Gelmers
Voorzitter 
 
4-9-2019