Zaalhockey

16-11 Nieuws
In het weekend van 4 en 5 december 2021 start het zaalhockeyseizoen 2021-2022. Alle verenigingen hebben inmiddels hun teams ingeschreven en de poule-indelingen ontvangen. Op dit moment wordt er op het bondsbureau gewerkt aan de wedstrijdprogramma’s voor de ruim 10.000 teams die zijn ingeschreven. Deze worden de komende twee weken gepubliceerd.

Binnensporten als volleybal, zaalvoetbal en handbal spelen op dit moment competitie, waarbij sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) moeten kunnen tonen. Hoewel de KNHB en de andere sportbonden ervoor strijden de sport zo laagdrempelig mogelijk toegankelijk te houden, moeten we ons houden aan de regels van de overheid. Desondanks heeft de KNHB er het volste vertrouwen in dat de zaalcompetitie kan worden gestart vanaf 4 december.

Natuurlijk roept de persconferentie van vrijdag 12 november ook vragen op. Wat gebeurt er met de sport als 2G wordt ingevoerd? Wie gaat voor de controle zorgen, etc. De KNHB probeert hierover zo snel mogelijk meer duidelijkheid te krijgen en trekt hierin samen op met de andere zaalsporten. Ook de ervaringen van deze sporten nemen we mee om straks een goede start met het zaalhockeyseizoen te kunnen maken. Hier komen we op terug zodra er meer duidelijkheid is.
 
16-11-2021