Coronamaatregelen vanaf augustus 2021

Helaas hebben we nog altijd te maken met het coronavirus en dat betekent dat we ons nog steeds aan de coronamaatregelen moeten houden. Hieronder hebben we de belangrijkste zaken op een rijtje gezet.

Basisregels
We roepen iedereen op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen en zich te houden aan onderstaande basisregels:
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
  • Houdt 1,5 m afstand van anderen
  • Vermijd drukte
  • Was vaak je handen met water en zeep
  • Schud geen handen
1,5 meter afstand
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden
  • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen*
  • Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar*
*Tijdens het sporten hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden.

Publiek
Voor het toelaten van publiek gelden op dit moment de regels van placering (vaste zitplaats en 1,5 meter afstand). Als de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek met in acht neming van 1,5 meter afstand ook mogelijk.

Voor iedereen die naar een hockeyclub gaat, geldt de verplichting van registratie en gezondheidscheck. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen die wel of niet gevaccineerd zijn: iedereen is welkom mits men geen klachten heeft. Iedereen die voor een bepaald tijdstip ingedeeld staat voor een training of wedstrijd of voor een specifieke functie is daarmee geregistreerd.

Registreren moet online en kan hier: https://www.mhcalmelo.nl/registratie

Aangepaste line-up met stick checks
Line-ups zijn weer toegestaan. Helaas is Shake Hands nog niet mogelijk op dit moment. De KNHB vraagt teams daarom geen handen te schudden voorafgaand en na de wedstrijd, maar een stick check uit te voeren. Spelers begroeten en bedanken elkaar door even met de sticks tegen elkaar aan te tikken.

Sportkantines
Voor sportkantines gelden de regels zoals die voor de horeca gelden. Dit betekent onder andere:
  • Een vaste zitplaats is verplicht. Dit mag ook aan de bar zijn.
  • Bezoekers houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • De horecagelegenheid is verplicht om bezoekers te vragen zich te registreren en vooraf een gezondheidscheck te doen.
  • Zelfbediening is toegestaan.
Kleedkamers
Kleedkamers en douches mogen worden gebruikt. Uiteraard wel met inachtneming van de basismaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand.

Autoreizen
Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, wordt geadviseerd dat personen vanaf 13 jaar een mondkapje dragen.

Veelgestelde vragen
In het coronadossier op de site van de KNHB vind je een pagina met veelgestelde vragen. Heb je specifieke vragen, kijk op deze site

17-8-2021