Laddercompetitie voorjaar 2021

Laddercompetitie voorjaar 2021

Inmiddels is bekend dat de reguliere competitie niet herstart wordt. Heel misschien dat er in de komende periode regionaal nog iets mogelijk wordt, maar tot dan zijn onderlinge wedstrijden de enige mogelijkheid tot het spelen van hockeywedstrijden. Inmiddels hebben veel teams al vaker tegen elkaar gespeeld en we begrijpen dat de lol daar wel een keer van af is. Daarom organiseren we een 7x7 laddercompetitie! Het doel hiervan is het behalen van het hoogste plekje op de ladder!

We spelen 7 tegen 7 (met of zonder keeper). Er kan gespeeld worden met 6 spelers en een keeper of met 7 veld spelers. Door deze keuze hebben de keepers de mogelijkheid om ook een keer zijn of haar kunnen in het veld te laten zien en een prachtig doelpunt te scoren! Er wordt gespeeld in verschillende poules. We proberen de poules een beetje gelijkwaardig te maken, zodat het voor iedereen leuk blijft. Elk team, van D t/m A, doet mee met minimaal 1 team.Hebben jullie voldoende spelers? Dan mag je met 2 teams deelnemen aan de competitie. Je team wordt dan opgesplitst in team a en team b. Bijvoorbeeld: MB3 heeft 16 spelers. Je mag dan met 2 teams meedoen aan de laddercompetitie. Je wordt dan ingedeeld in MB3a en MB3b. De indeling hiervan laten we aan de coach over. Het kan zijn dat je dan in de laddercompetitie tegen elkaar speelt. Hoe leuk is dat? Hierdoor creƫren we meer teams en is de kans dat je tegen een gelijkwaardig team speelt groter en dus leuker.

Afhankelijk van de hoeveelheid teams in een poule kan een ladder op verschillende manieren zijn opgebouwd. Door loting krijgt je team een plekje op de ladder. Het doel is om uiteindelijk plek 1 te behalen. Het team dat dus aan het begin op positie 1 staat lijkt een goed uitgangspunt te hebben, maar niets is minder waar! Met je team daag je een hoger op de ladder geplaatst team uit. De wedstrijd wordt gespeeld. Bij winst van de uitdager wisselen de teams van plek. Bij winst van het uitgedaagde team blijft alles zoals het is. Bij gelijk spel spelen we de push-outs. Dit wordt in de reglementen die naar de teams worden verzonden uitgelegd. Het team dat na loting dus bovenaan de ladder begint, zal dus gelijk uitgedaagd gaan worden door de teams die er net onder staan en zal dus zijn positie moeten verdedigen. Verliest dit team , dan is die mooie uitgangspositie gelijk verloren.

Dus welk team eindigt uiteindelijk bovenaan? Ga de uitdaging aan met je team en probeer het hoogste punt te bereiken en/of te behouden!

27-4-2021