Ouders die trainer of coach willen worden

19-5 Nieuws

Ouders die trainer willen worden

Laten wij meteen een misverstand wegnemen: verstand van hockey is niet nodig. Voor ouders, en anderen, die begeleider willen worden van een team zijn andere dingen van groter belang. Hoe zorg ik ervoor dat de kinderen het naar hun zin hebben? Hoe maak ik afspraken, hoe zorg ik dat we elkaar snappen en wat is positief coachen? Hoe zorg ik voor ontwikkeling van een team en van individuen? 

Met deze vragen gaan wij aan de slag. Wij bieden iedereen die begeleider wil worden handvatten en praktische cursussen. Ook voorzien wij in begeleiding. Met werkbare modellen en praktische tips helpen wij iedereen op weg. Let op, het werkt verslavend. Als je de smaak 1 keer te pakken hebt ben je niet meer van het hockeyveld weg te slaan.

Je kunt instappen als begeleider voor de jongste jeugd. Of voor iets oudere kinderen. Je kunt coachen, maar ook trainingen verzorgen. 

M.H.C. Almelo werkt met een doorlopende leerlijn, wij hebben vaste trainingen die aan leeftijdscategorie├źn zijn gekoppeld. De trainingen zijn al voor een heel jaar uitgewerkt. Je hoeft dus niet zelf trainingen te verzinnen, die krijg je van de club. En je krijgt tips en handvatten over hoe je een training verzorgt. Waar let je op, hoe organiseer je het en hoe stuur je bij?

Sta je nu vaak langs de kant te kijken, dan ben je de ideale kandidaat. Je bent er immers toch al. Dan kun je je natuurlijk prima inzetten om de beleving van de kinderen naar een hoger plan te tillen. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de Technische Commissie.

 
19-5-2021