Voor coaches / managers: herstart trainingen

18-1 Nieuws
Beste coaches en teammanagers,

Ondanks dat het er nog niet op lijkt dat de competities snel herstart zullen worden, willen we toch de mogelijkheid bieden aan de jeugd om te trainen. Het is een moeilijke periode voor velen, scholen en bedrijven zijn gesloten met een belangrijke reden, namelijk het terugdringen van het Corona virus. Er mag echter wel gesport worden door de jeugd. 

Het voelt soms zo dubbel allemaal. Maar sporten is gezond en vooral nu is het sociale aspect van het sporten van groot belang voor de jeugd. Vanaf dinsdag 19 januari kunnen de jeugdteams (t/m A) weer trainen op de voor hen gereserveerde tijd volgens het trainingsschema. De trainingstijden zullen weer zichtbaar zijn in de app. 

Er zullen waarschijnlijk ook ouders en/of spelers zijn die dit niet willen. Dit respecteren wij en deze kinderen zullen we niet verplichten. Inventariseer dus even binnen het team hoeveel spelers er willen trainen. Mocht nu blijken dat er te weinig spelers zijn voor een volwaardige training, laat dit dan even weten, dan zullen we kijken of we voor de kinderen die wel willen iets kunnen regelen. We willen in ieder geval de mogelijkheid geven om te trainen. 

Wat ons betreft mag er ook onderling een oefenwedstrijd gespeeld worden, mits het weer en de toestand van het veld het toelaat. Zorg er wel voor dat de kinderen dan eerst weer een paar keer getraind hebben, om blessures te voorkomen. Zodra meer bekend is over de herstart van de competities zullen er mogelijk ook vanuit de club nog wat onderlinge wedstrijden georganiseerd gaan worden. 

Natuurlijk blijven de Corona regels gelden: geen ouders op de club, na een training of wedstrijd zo snel mogelijk het complex verlaten en thuis blijven bij klachten. We hopen dat de jeugd zo op een veilige en verantwoorde manier kan sporten.

Let op: Bij vorst of sneeuw gaan trainingen  en wedstrijden NIET door, omdat dit de kans op blessures verhoogd.

Sportieve groet vanuit de TC
 
18-1-2021