Verjaardag

20-11 Nieuws
Nee, feest is het niet. Corona maatregelen beheersen een goed deel van ons leven. School, werk, sociale contacten en sport, het ziet er allemaal wat anders uit dan anders. 

En toch ontvingen wij deze week felicitaties. Met onze club. Op 18 november was de vereniging namelijk jarig. 95 jaar geleden opgericht. In 1917 werd in Almelo al gehockeyd, maar de pogingen om toen een vereniging van de grond te krijgen liepen spaak in 1923. In 1925 lukte het wel, de vereniging die toen werd opgericht is dezelfde vereniging waar wij nu lid van zijn. 

Door de jaren heen zat de club op vijf verschillende locaties. Na omzwervingen door de stad zitten wij sinds 1962 op ons huidige plekkie. Sinds 1985 ligt er een kunstgrasveld, in 1999 kwam er een tweede bij. Na een lustrum in 2000 waarbij een wedstrijd werd gespeeld tussen het eerste herenelftal en de selectie van Heracles (1 helft hockeyend en 1 helft voetballend), kwam in 2009 het derde kunstgrasveld. In 2013 is het derde clubhuis opgeleverd en in 2019 is een waterveld en LED verlichting aangelegd. 

Heel willekeurig en met zevenmijls laarzen door wat historie. De foto bij dit bericht is van het vorige lustrum, toen bestonden we 90 jaar. De foto is genomen tijdens de druk bezochte receptie op zondagmiddag.

Leuk, zo even terug te kijken. De blik hebben we als bestuur natuurlijk vooral vooruit. Een nieuw team is van start gegaan na de ALV van een paar weken geleden. De eerste digitale ALV, en met flink wat deelnemers. Bijzonder, maar we doen het een volgende keer weer liever op de traditionele manier natuurlijk. En voor als je het nog niet hebt meegekregen: de contributie is ongewijzigd gebleven. 

Dat vooruit blikken doen we ook door ambities te benoemen. Samen met de hockeybond doorlopen wij een heel proces. Betrokken leden krijgen natuurlijk ook inbreng, dat doen we in een bijeenkomst waarin we samen de acties voor de komende jaren uitzetten. Zo'n bijeenkomst mag nog even niet natuurlijk. 

Zo koersen we via Sinterklaas naar de kerstboom, een door naar een oud en nieuw zonder knal en pijl. Het is afwachten wat de nabije toekomst ons sporters brengt. Mogen we in januari weer echte wedstrijden spelen? Of wordt het februari? Of wordt het nog weer iets anders? En onder welke voorwaarden zal er weer iets mogelijk zijn? We weten het nu nog niet en er zit weinig anders op dan af te wachten. 

Nou ja, we kunnen wel iets doen. Ons goed aan de maatregelen houden, fit en gezond blijven, en goede hoop houden. Wij danken iedereen die zich de afgelopen periode weer zo flink voor de club hebben ingezet. Daar varen we al 95 jaar lang wel bij. Bravo!

Met sportieve groet,

Bestuur Mixed Hockey Club Almelo 
 
20-11-2020