Corona, hockey, lidmaatschap en contributie

30-4 Nieuws
Waar staan wij zo eind april met corona, hockey, lidmaatschap en contributie?

De maatregelen rondom het coronavirus grijpen diep in de maatschappij in. De impact van het virus en de maatregelen die genomen zijn, is groot. Voor de gezondheid, die staat voorop, voor ons sociale leven, voor velen ook voor hun economische omstandigheden. 

Ook voor onze hockeyclub zijn er gevolgen. 
De jeugd mag weer hockeyen. Niet volledig, maar binnen hele strakke kaders. Het is een lichtpuntje. Mooi dat het kan. Voorlopig tot 20 mei. Overige maatregelen blijven van kracht en het is niet duidelijk of na 20 mei dit door kan gaan, er meer mogelijk wordt of dat we de broekriem nog eens moeten aanhalen. 

Wij zijn lid van een vereniging. Dat waren wij in ieder geval in seizoen 2019/2020. Opzeggen kan voor 1 mei. Als je opzegt, ben je volgend seizoen geen lid meer. 
In het lopende verenigingsjaar is de contributie ge├»nd. Voor sommigen voelde dat raar, op een moment dat niet meer gehockeyd wordt, moet nog een deel contributie worden betaald. Anderen hadden aan het begin van het seizoen al het volledige bedrag betaald. Een beetje streng, maar veel keus is er niet. Ook de club moet rekeningen betalen. 

De club bestaat bij de gratie, en de contributie, van haar leden. En bij die van de sponsoren natuurlijk. De club staat of valt met de inzet van veel vrijwilligers. Het bestuur stelt het belang van de club, van de vereniging, voorop. En het bestuur weet dat het om de leden, de sponsoren, de vrijwilligers, om alle betrokkenen gaat. 

Lastige afwegingen in moeilijke tijden. Als je niet kunt hockeyen, waarom zou je dan lid blijven? Waarom contributie betalen? Wat kan een vrijwilliger doen? Kan een sponsor het geld beter ergens anders gebruiken?

Iedereen maakt hierin eigen afwegingen. Belangen botsen en keuzes worden gemaakt. Het bestuur kiest voor de vereniging, voor het voortbestaan. Komend seizoen bestaan wij 95 jaar. Halen we de 100? 

De insteek is dat wij het samen doen. Zoveel mogelijk rekening houden met elkaars belangen. Wij houden maatregelen in de gaten, vertalen die naar onze club. Kijken welke regelingen van toepassing zijn. Waar regelingen ontbreken zetten wij ons in voor een mooie toekomst. 

Wij hopen dat u zich ook inzet voor de toekomst van de club. Het zou zonde zijn als hockey uit Almelo verdwijnt. Dat er geen club meer is. Dat willen wij niet laten gebeuren. In de afgelopen 94 jaar heeft de club vaker moeilijke tijden meegemaakt, en het is altijd gelukt om er als vereniging te zijn. 

De leden komen aan het woord in een ledenvergadering. Die mag voorlopig niet plaats vinden. Afhankelijk van de impact van beslissingen schuiven wij de ledenvergadering door naar september, of wij gaan voor een digitale optie. 

Na 1 mei, opzeggen voor volgend seizoen kan uiterlijk tot en met 30 april, kunnen wij een balans opmaken. Hoe staan we ervoor? Wij hopen van harte dat u kiest voor het belang en het voortbestaan de club. Draag een steentje bij, blijf lid. 

Bestuur M.H.C. Almelo
 
30-4-2020