Worden afgelaste wedstrijden ingehaald?

17-3 Nieuws

Op dit moment, na de maatregelen zoals aangekondigd per 31 maart, is het helaas nog niet mogelijk om aan te geven of, en zo ja hoe en wanneer afgelaste wedstrijden ingehaald worden. Het inhalen van de wedstrijden is afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Voorlopig zijn er tot en met 28 april geen activiteiten. 

De sportbonden en NOC*NSF houden de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen daarbij de adviezen van RIVM. De gezamenlijke sport heeft de intentie om alle afgelaste wedstrijden in te halen en om alle competities op een goede manier af te ronden. 

We kunnen nu nog niet voorzien tot wanneer het coronavirus aanhoudt. Nu al een nieuwe wedstrijdplanning maken is daarom niet mogelijk. Het is mogelijk dat de competitieperiode wordt verlengd en er langer wordt doorgespeeld dan normaal. Of dat een verkort competitieformat wordt afgewerkt. De competitieleiders werken op dit moment diverse scenario’s uit en houden de actuele ontwikkelingen scherp in de gaten.

De maatregelen zoals nu afgekondigd voor het laatst op 31 maart, geven een wat somber vooruitzicht waar het het verdere competitieverloop betreft. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten. 

 
17-3-2020