6x Vooruit: Voor trainers en coaches

Wij zijn een hockeyclub. Wat voor een? Eentje waar we met de sport bezig zijn, met gezelligheid, met veiligheid en waar we goed met de centjes willen omgaan. Dat zijn de vier speerpunten van onze club. (1) Hockeyen en (2) ontmoeten, in een (3) veilige omgeving met (4) gezonde financiën.

Wij zijn een gastvrije club. Wij ontvangen onze gasten netjes, gaan sportief met elkaar om. Wij werken aan een omgeving waarin het goed toeven is voor iedereen.

Lekker sporten en op een leuke manier onze vrije tijd doorbrengen op het veld. Een mooie beleving voor iedereen op het veld en ernaast.

Er zit een hoop energie in de club. Prachtig om mee te maken hoe heel veel mensen – vrijwilligers – samen een hockeyseizoen maken en tot een succes brengen. Zaken die we heel normaal vinden, zoals het indelen van elftallen, plannen van de trainingen en trainers, wedstrijden en scheidsrechters indelen, het maken van schema’s voor de bar, zorgen dat we voldoende eten en drinken op voorraad hebben, bemensen van de bar en het onderhouden van ons o zo mooie complex. En alle extra activiteiten natuurlijk. En zo zijn wij de mooiste hockeyclub van Almelo.

En hoe gaan wij met hockey om? Iedereen kiest vanuit een eigen motivatie voor hockey. De één zoekt ontspanning door inspanning; samen met anderen trainen, spelen en gezelligheid ervaren. De ander zoekt zijn grenzen en verlegt deze en streeft naar het maximaal haalbare in de sport. M.H.C. Almelo erkent deze verschillen en geeft er in opleiding en begeleiding van teams inhoud aan. Het komt erop neer dat zo veel mogelijk mensen veilig en sociaal aantrekkelijk op hun eigen niveau kunnen hockeyen.

Voor begeleiders en spelers gelden daarbij de volgende zes principes:

Je weet zelf wel wat je wilt                        Focus op plezier maken

Steeds een beetje beter worden           Veiligheid en waardering voor iedereen
Teamsport binnen en buiten het veld  Lekker sporten maar ook andere dingen doen

Veel plezier op de mooiste hockeyclub van Almelo!
Bestuur M.H.C. Almelo

3-2-2020