Sprint

2-5 Nieuws
Hoe zat het ook alweer? In januari hadden wij een ledenvergadering, die ging over de renovatie van het Maharadja veld naar een waterveld. En het ging over geld natuurlijk. De ledenvergadering heeft ingestemd met de renovatie. 

Direct na de ledenvergadering is een bouwteam gevormd om tot realisatie te komen. Leden van het bestuur van de stichting (de stichting koopt het veld) en van het bestuur van de vereniging (de vereniging gebruik het veld en betaalt daar voor) maken deel uit van het bouwteam. Het bouwteam is aangevuld met betrokken leden met expertise. Ook ik mag als voorzitter van de vereniging deel uitmaken van dit team.  

Het bouwteam is hard aan de slag gegaan om tot het best mogelijke veld te komen, met van alles erop en eraan. Over van alles is nagedacht. En het bouwteam is aan de slag gegaan met vergunningen, garanties en financiering, alles wat er maar bij komt kijken. 

Het was geen achtbaan, maar een sprint. Er is keihard gewerkt, al bijna 5 maanden lang. Zonder ophouden. Het aantal overleguren, mailtjes, telefoontjes, appjes, de stapel documenten, het is allemaal gigantisch.

Ik ben er trots op. Trots op de inzet, trots op de mensen en trots op wat we bereikt hebben. Het bouwteam is echt een mooi team om deel van uit te maken. Gezamenlijk doel, gezamenlijke inzet, op naar een topresultaat. Iedereen zet een stap extra. 

Op het moment van schrijven zijn wij er nog niet. Binnen een aantal dagen verwachten wij een garantstelling van de gemeente, dat is nu de showstopper in het hele proces. Die proberen we te tackelen, maar er kan maar zo een volgende showstopper opduiken. Geen garanties….

Wij hebben na een hele aanbesteding twee leveranciers uitgekozen waar we een laatste onderhandelingsronde mee ingaan. Ergens half mei moet de kogel door de kerk zijn. Dan hebben we een aanbieder gekozen, moeten alle officiële documenten er zijn, is de financiering rond. 

De planning is dat de aanleg direct na Pinksteren start. Op vrijdag 30 augustus kunnen we op het nieuwe veld spelen. Dan volgen nog laatste werkzaamheden en keuringen, zodat alles vlak voor de start van de competitie klaar is. 13 september opleveren. 

Ik hoop van ganser harte dat onze plannen niet een jaar in de ijskast moeten worden gezet. We zijn er bijna, maar it ain’t over till the fat lady sings…

We maken ons op voor de laatste wedstrijden. Mooi-weer-hockeyers komen in deze periode vast aan hun trekken. Natuurlijk gaan we een super slotweekend beleven. Voor jongste jeugd tot en met de C leeftijd op 31 mei een bring-a-friend day, wordt een topdag met leuke clinics en een toernooi, ook voor niet-hockeyers: geef je snel op

De eindsprint van het seizoen heeft nog wel meer te bieden, houd de app en de site goed in de gaten. We werken nog aan een leuke avond met een mooie spreker voor iedereen die belangstelling heeft. Teams voor het volgende seizoen worden ingedeeld, wederom een ALV met onder andere de bestuurswissel. Een obligatieplan wordt in de lucht gehesen, mateloos populair bij al heel veel clubs. Niet verplicht natuurlijk, maar daar kunnen we als club op een vrij eenvoudige manier financieel beter van worden, en u ook!

Ik wens iedereen een hoop lol op de velden en ook ernaast. Doe je best!
Met sportieve groet,

Remko Gelmers
Voorzitter
 
2-5-2019