Klik voor meer informatie over de betreffende categorie | |
FAQ | Aantal vragen: 3 |
Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected] |
FAQ |
Afgelasting training en/of wedstrijd |
Trainingen en/of wedstrijden kunnen onder bepaalde weersomstandigheden afgelast worden. Afgelasten kan bij (nacht-)vorst, sneeuw, mist of onweer. Bij regen en wind gaan de trainingen en/of wedstrijden gewoon door.
Een bericht van afgelasting volgt zo spoedig mogelijk op de M.H.C. Almelo website.
Afgelasten wedstrijden op zaterdag en/of zondag loopt via de wedstrijdsecretaris De wedstrijdsecretaris beslist en zal zo spoedig mogelijk coaches en/of managers op de hoogte brengen.
Ook de KNHB kan per District of voor geheel Nederland de wedstrijden afgelasten.
Afgelasten trainingen loopt via de trainingscoördinator. |
Onweer en hockey |
Geen enkel sportveld is veilig tijdens een onweer. Hockeyers en andere sporters in de open lucht moeten tijdens onweer stoppen met sporten en een veilige plek zoeken. Dit geldt zeker voor keep(st)ers, die vaak in een metalen doel staan.
Hoe te handelen?
Ben je buiten, reken dan eerst uit hoe ver het onweer bij je vandaan is. Dit doe je door het aantal seconden te tellen tussen flits en donder. Met de 'tien secondenregel' kun je inschatten of je moet gaan schuilen. Als er minder dan 10 seconden liggen tussen de bliksemflits en de donder, dan is het onweer gevaarlijk dichtbij. Verlaat het veld zo snel mogelijk en ga direct schuilen!
Volg de volgende instructies op in geval van onweer:
Ga schuilen in het clubhuis of in de kleedkamers.
Sluit de ramen en deuren en blijf weg van de ramen.
Blijf uit de buurt van stromend water en ga zeker niet douchen.
Ga weg bij open ruimten, heuveltoppen, bomen, meren, telefoonpalen en masten (zoals de lichtmasten op het hockeyveld).
Een volledig metalen auto is een goede schuilplaats.
Carports, afdakjes, bomen en dergelijke bieden geen enkele bescherming.
Wacht tot er tussen bliksemflits en donder meer dan tien seconden zit, en verlaat dan pas je schuilplaats.
Lukt het niet om te schuilen, houdt dan rekening met het volgende:
Blijf uit de buurt van hoge bomen, lantaarnpalen, torens, hoogspanningsleidingen, open water en speeltuigen. Blijf minstens op 3 meter afstand van hekwerken of afrasteringen.
Ga niet op het hoogste punt van de omgeving staan.
Leun/hang niet over de afrastering van het hockeyveld en raak geen metalen delen aan!
Maak in geen geval gebruik van een paraplu.
In groep loop je een groter risico op blikseminslag. Blijf dus niet bij elkaar maar zoek beschutting of blijf minstens 3 meter van elkaar.
Ga gehurkt op je tenen zitten, sla de armen om de knieën, het hoofd zo laag mogelijk, de handen over de oren en de voeten tegen elkaar. Ga nooit plat op de grond liggen. Hurk zo mogelijk in een greppel.
Als het regent, laat je dan doornat worden. Dan zal de bliksem via je huid en kleding de grond bereiken en niet zo snel door je lichaam gaan.
|
Wanneer een uit-tenue gebruiken? |
Neem naast het blauwe clubshirt altijd een wit shirt mee naar wedstrijden.
Bij uitwedstrijden staat soms aangegeven dat je een uit-tenue aan moet. Let ook op of je gelijk kleurende kousen hebt! Het automatisch verschijnende "Let op uittenue - ja" maakt namelijk geen onderscheid tussen een shirt en de kousen.
Voor een team van een bezoekende vereniging geldt dat het zich dient te kleden in een shirt/blouse en kousen waarvan de kleur duidelijk afwijkt van die van shirt/blouse en kousen van de ontvangende partij (Bondsreglement A.7 Wedstrijdkleding en Spelersuitrusting).
|