Arbitrage

Bij de wedstrijden van de F-, E- en D8-jeugd is er nog geen sprake van een scheidsrechter, maar van 2 spelleider2. In de meeste gevallen zijn dat ouders van één van de spelers/speelsters.
De spelleiders hebben als taak om beide teams op een veilige en leerzame manier met elkaar te laten spelen. Dat betekent ook dat deze het spel indien nodig even kan stil leggen om aanwijzingen te geven.

Bij de 6-tallen wordt de spelleiding (één persoon) verzorgt door het thuisspelende team. Bij de 8-tallen zijn er twee spelleiders, vanuit elk team één. M.H.C. Almelo ondersteunt de ouders door het geven van een spelleiderscursus aan het begin van het seizoen.  Bij de bar is tegen onderpand een scheidsrechtersfluit te leen.

Elke elftalwedstrijd wordt begeleid door twee scheidsrechters. Alle senioren en junioren vanaf 16 jaar moeten een scheidsrechterskaart halen.

Wie wanneer moet fluiten staat op de website en de scheidsrechter ontvangt meerdere e-mails. Zorg dus dat je gegevens zoals bij de club bekend op orde zijn

Ben je als scheidsrechter ingedeeld en ben je verhinderd, dan zorg je zelf voor een vervanger en geef je dit door aan de coach of aanvoerder van het elftal. Kom je niet opdagen, dan word je geschorst voor je volgende thuiswedstrijd. Na inloggen kun je op deze site namen en nummers vinden van mensen die graag een fluitbeurt van je overnemen.

Bij de bar is een setje scheidsrechterskaarten (groen/geel/rood) te leen en een scheidsrechtersfluit. Trek als scheidsrechter een scheidsrechtersjack of scheidsrechters T-shirt aan.

Wij organiseren de scheidsrechtersopleiding op de club zelf onder professionele begeleiding. Leg je het afsluitende examen met goed gevolg af dan ontvang je de C-kaart voor clubscheidsrechters.

Alle leden vanaf 16 jaar moeten een C-kaart voor clubscheidsrechters halen. De scheidsrechtercursus wordt ieder jaar gegeven en wordt aangekondigd op de website en via de trainers/coaches.

Voor gevorderde scheidsrechters bestaat de mogelijkheid om het CS+-diploma te halen (clubscheidsrechter-plus).

Voor vragen over fluiten en arbitragezaken kunt u terecht bij Clem van Munster – [email protected]

M.H.C. Almelo beschikt over een heus arbitragebeleid, je kunt het hier vinden.